miercuri, 30 iunie 2010
Secrete naturiste pentru un par sanatos
Un par stralucitor si catifelat este visul fiecarei dintre noi. Nu trebuie sa uiti nici macar o secunda ca sanatatea ta fizica se reflecta si asupra parului si ca parul este in mare parte intretinut de vitaminele si mineralele din organism. Asadar, un corp sanatos va fi pus in evidenta de un par plin de vitalitate.
Cateva retete usor de preparat iti vor fi foarte utile pentru a-ti mentine parul sanatos.
Toarna putina zeama de lamaie pe intreaga portiune a capului si lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi spala bine parul. Acest tratament este foarte eficient impotriva matretii.
Frunzele de ceai pot fi refolosite prin fierbere in 2-3 cani de apa. Strecoara lichidul, raceste-l si clateste parul cu el, dupa samponare. Acest extract de plante iti va imbunatati evident aspectul parului.
Pentru un par matasos, extractul de henna este cel mai eficient. O pasta de henna amestecata cu lapte batut, un ou si zeama de lamaie este un balsam foarte bun pentru par, daca il lasi sa actioneze 45 de minute. In cazul in care ai parul uscat, adauga in aceasta compozitie si 2-3 lingurite de ulei de masline sau ulei de cocos.
Imbunatateste circulatia sangelui pentru a preveni caderea parului! Cum poti face acest lucru? Foarte simplu. Maseaza-ti parul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in ulei de cocos si intinde uleiul de la radacina spre varfuri. Ia un prosop imbibat in apa fierbinte, leaga-l in jurul capului si pastreaza-l catava vreme. Acest lucru va ajuta ca uleiul sa patrunda la radacina parului, asigurand o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si stimuland cresterea parului. Apoi aplica un sampon pentru a indeparta reziduurile de ulei de cocos. Astfel vei scapa de problema parului uscat!
Scapa de caderea parului consumand mai multe vitamine, care ajuta nu numai la mentinerea unei culori vii, ci si la sanatatea parului. In cazul unui par uscat si subtire, care se despica si cade este foarte indicat consumul legumelor verzi (spanac, salata verde,etc).
Se bat cu mixerul doua oua si putin lapte si se intinde compozitia pe par. Las-o sa actioneze pentru 5 minute, iar dupa indepartarea ei vei obtine o stralucire instantanee a parului.
Scapa de parul gras! Cea mai eficienta metoda este pudra, pe care o gasim in comert sub diverse mirosuri si marci. Aplica putina pudra la radacina parului, las-o sa actioneze vreo 15 minute, apoi indeparteaza cu sampon si aplica balsam.
6 moduri pentru a avea o piele frumoasa
Un organism care functioneaza normal, care are o digestie corespunzatoare si care dispune de toti nutrientii de care are nevoie, va avea si o piele frumoasa. De asemenea, daca avem grija de pielea noastra, inseamna ca ne ingrijim de tot corpul, pentru ca ceea ce este bun pentru piele, este cu siguranta benefic si pentru intreg organismul.
Pielea este cel mai mare organ al corpului. Ea ne protejeaza impotriva bacteriilor si ajuta la reglarea temperaturii corpului. Este alcatuita din trei straturi: stratul exterior - epiderma, stratul de mijloc - derma si stratul de sub acesta - stratul subcutanat.
Un prim pas pentru o piele frumoasa este renuntarea la obiceiurile alimentare proaste. Dieta pentru o piele sanatoasa trebuie sa contina alimente cu proprietati anti-inflamatorii, creata initial pentru persoanele care au anumite probleme ale pielii, de exemplu eczeme. De asemenea, un astfel de regim este eficient pentru cei cu psoriazis sau matreata, iti da energie si imbunatateste simptomele rozaceei. Totusi, pentru a urma un regim alimentar sanatos, nu trebuie neaparat sa ai probleme cu pielea.
Modalitati pentru a avea o piele sanatoasa
Vrei si tu sa scapi de problemele legate de piele, dar nu stii cum sa procedezi? Iata 6 modalitati oferite de Daily Mail pentru a avea o piele sanatoasa:
1. Imprieteneste-te cu alimentele verzi!
Un pas esential pentru o piele frumoasa incepe cu o flora intestinala sanatoasa, consum de alimente si bauturi verzi care au efect de alcalinizare asupra organismului si evitarea alimentelor acide. In stomac, de exemplu, mediul este uneori acid. Totusi, in general, tesuturile corpului si sangele ar trebui sa fie usor alcaline.
Exista doua modalitati de a afla nivelul aciditatii in organism: medicul poate testa nivelul pH-ului sangelui sau cu ajutorul unor benzi speciale pentru pH care testeaza saliva sau urina. Acestea sunt realizate din hartie de turnesol, care isi schimba culoarea atunci cand intra in contact cu substante acide sau alcaline. Valoarea pH-ului trebuie sa fie intre 7 si 7.5. Exista mai multe substante care cresc aciditatea. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt: otetul (cu exceptia otetului de mere), bauturile alcoolice, margarina, carnea de porc, de vita, de somon, cafeaua, ceaiul negru, unele branzeturi, muraturile, nucile, orezul alb, zaharul si produsele din faina alba. Totusi, specialistii nu recomanda renuntarea completa la aceste alimente, ci doar consumul lor in cantitati moderate.
Alimentele alcalinizante includ: spanacul, ardeii, dovlecelul, broccoli, morcovii, castravetii, varza, cartofii dulci si lamaile. Desi acestea din urma sunt considerate acide, odata ajunse in organism ele au efect de alcalinizare. Avocado, sparanghelul, usturoiul, ceapa, ridichile si rosiile nefierte au, de asemenea, un efect de alcalinizare usoara. Pe langa acestea, se recomanda renuntarea la tutun si alcool, consumul de opt-zece pahare de apa pe zi si, daca este cazul, administrarea de suplimente probiotice.
2. Nu uita de acizii grasi nesaturati!
Acizii grasi nesaturati (omega 3 si omega 6) sunt deosebit de importanti pentru sanatea intregului organism, dar si pentru cea a pielii. Omega 3 asigura hidratarea pielii si il poti gasi in uleiul de peste - sardine, pastrav, hering, somon, macrou, dar si semintele de in, nuci si legumele verzi. Omega 6, care se gaseste in semintele de in, nuci, legume verzi, dar si oua si peste, imbunatateste, de asemenea, hidratarea pielii, nomalizeaza tensiunea arteriala, previne bolile cardiovasculare si reduce riscul de aparitie a anumitor tipuri de cancer.
Consumul de grasimi saturate din carne, lactate, prajeli poate provoca inflamatii, poate favoriza uscarea pielii si poate accentua procesul de imbatranire a acesteia. De asemenea, creste riscul bolilor de inima, astmului, eczemelor si acneei.
Pentru tenul uscat, psoriazis, rozacee, matreata sau imbatranirea prematura a pielii, specialistii recomanda suplimente de acizi grasi omega 3, concomitent cu consumul de ulei de peste de doua sau de trei ori pe saptamana. De asemenea, pentru a reduce efectele negative ale grasimilor saturate trebuie sa consumi ceapa, ghimbir, sofran, vin rosu, vitamina E si seleniu.
3. Mananca mai putin!
Melatonina este un hormon eliberat in timpul somnului care are un efect antioxidant. Pe masura ce inaintezi in varsta, capacitatea organismului de a produce melatonina scade. Cand lucrul acesta se intampla, adormi cu dificultate si chiar daca dormi opt ore pe noapte, nu te simti odihnita. Cu toate acestea, un studiu publicat in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a demonstrat ca nivelul melatoninei poate fi controlat prin dieta. Cercetarea, efectuata pe maimute, a durat 12 ani si a aratat ca reducerea caloriilor nu imbunateste doar producerea de melatonina, scade, de asemenea si tesutul adipos din organism, reduce nivelul glucozei in sange si scade riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.
Potrivit specialistilor, nu este nevoie sa iti numeri toate caloriile. Este suficient sa reduci treptat portiile. La o masa, de exemplu, jumatate din portie trebuie sa fie compusa din salata sau legume, iar cealalta jumatate din carbohidrati si proteine. La gustare, opteaza pentru ceva sanatos, de exemplu un mar sau migdale si renunta neaparat la chips-uri. Consuma proteine la doua dintre mesele principale. Atunci cand acestea sunt de origine animala, marimea si grosimea portiei trebuie sa fie de o palma. Mananca maxim doua portii de carne rosie, maxim doua de carne alba si peste portii de fructe de mare pe saptamana. O alta recomandare este sa nu te infometezi. Lucrul acesta dauneaza grav pielii tale. Mananca echilibrat si nu sari peste nicio masa.
4. Foloseste produse de calitate pentru ingrijirea pielii!
Foarte multe produse destinate ingrijirii pielii contin ingrediente pe care studiile stiintifice le-au considerat daunatoare pentru piele. Lauril sulfatul de sodiu, de exemplu, patrunde in piele si afecteaza functie sa de protectie. Formaldehida poate irita pielea si poate declansa reactii alergice cum sunt eruptiile cutanate si chiar palpitatii la inima. De asemenea, poate agrava astmul.
Daca vrei sa-ti pastrezi pielea tanara pentru cat mai mult timp, protejeaza-te de soare. Aplica o crema cu efect protector pe partile cele mai sensibile ale corpului: fata, gat, decolteu, maini. Citeste intotdeauna etichetele produselor pe care le folosesti. Poti opta pentru produsele pentru copii pentru ca acestea nu contin parfum si au o concentratie mai scazuta de substante chimice.
Daca ai tenul uscat, riduri sau daca pielea ta sufera de imbatranire prematura, foloseste o crema exfolianta sau un scrub care iti va lasa pielea moale si catifelata. Nu iti exfolia pielea daca ai acnee sau eruptii cutanate.
5. Dormi suficient!
In timpul somnului corpul tau elibereaza o serie de hormoni care au diferite functii pentru organism. Unul dintre acestia este melatonina. Intunericul stimuleaza producerea acestui hormon, asadar este recomandat sa dormi intr-o camera intunecoasa si bine aerisita.
Alimentele care favorizeaza un somn linistitor contin triptofan, un aminoacid pe care organismul il foloseste pentru a produce serotonina sau melatonina. Dintre alimentele bogate in triptofan fac parte: laptele, branza de vaci, iaurtul simplu, fructele de mare, carnea de curcan, cerealele integrale, orezul brun, fasolea, lintea, ouale, alunele si semintele de floarea-soarelui.
6. Expune-te la soare cu moderatie!
Lumina soarelui este esentiala pentru sanatate. Trebuie sa te expui cate putin, in mod regulat, astfel incat pielea sa poate produce vitamina D. 10 minute pe zi sub razele soarelui, in perioadele recomandate de specialisti, te vor feri de o eventuala deficienta de vitamina D.
Prea mult soare poate fi insa daunator. Expunerea la razele UVB poate provoca diferite forme de cancer de piele, iar razele UVA patrund adanc in piele si favoriza imbatranirea prematura a acesteia. Radiatiile UV patrund prin ferestre, parbrize si imbracamintea subtire. De aceea, atunci cand stai in soare, este recomandat sa ai haine care sa te protejeze si sa porti palarie.
Masti naturale pentru fiecare tip de ten
Care sunt combinatiile de ingrediente potrivite pentru tipul de ten pe care il ai? Retetele de casa cum ar fi impachetarile faciale sau spalarile cu diverse ingrediente naturale ajuta tenul cu probleme si-i confera stralucirea si vitalitatea de care are atata nevoie. Asadar, va oferim cateva retete usor de preparat si foarte utile pentru fiecare ten in parte.
Masti pentru tenul uscat
Amesteca doua banane mai verzi cu o lingura de miere si o jumatate de pahar de iaurt si aplica mixtura pe fata pentru 20 de minute pana se usuca. Apoi indeparteaz-o cu apa calduta;
Bate un albus de ou pana se ingroasa si adauga 1 lingurita de miere si una de ulei de floarea-soarelui;
Amesteca o lingurita de unt cu o lingurita de apa si aplica aceasta compozitie pe zonele uscate ale fetei. Lasa sa actioneze vreo 15-20 de minute, dupa care spala fata cu apa rece;
Si pentru ca tenul uscat este predispus mai mult ridurilor decat celelalte tipuri de ten, iata solutia: amesteca o banana pana devine o pasta cremoasa, aplic-o pe fata pentru 15-20 de minute, dupa care indeparteaza masca cu apa calduta urmata de un jet cu apa rece pentru a inchide porii.
Masca cu fructe pentru tenul uscat: striveste cateva capsune si amesteca-le cu smantana proaspata. Aplica pasta pe fata si lasa-o sa actioneze timp de 20-30 de minute.
Masti pentru tenul gras
Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta;
Aplica pe fata o rosie foarte bine coapta, iar dupa 20 de minute o poti indeparta cu apa;
Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta;
Amesteca o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar cu faina de ovaz si un albus de ou batut spuma. Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.
Masti pentru tenul normal
Amesteca o jumatate de pahar cu mustar in 2 linguri de apa, dupa care adauga cateva petale de trandafiri. Aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
Aplica pe fata o pasta facuta dintr-un fruct de papaya si indeparteaz-o dupa 20 de minute.
Amesteca intr-un pahar cu lapte batut, zeama a doua lamai verzi si aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora. Indeparteaz-o cu apa rece.
Fa o pasta dintr-o lamaie verde, o jumatate de portocala si un pahar cu lapte batut. Aplica masca pe fata pentru 20 de minute.
Aplica pe fata o pasta cu banana si capsune pentru a conferi tenului tau prospetime.
Amesteca doi morcovi, un galbenus de ou si un pahar cu lapte. Aplica aceasta mixtura pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.
Inmoaie 10 migdale intr-un pahar cu apa de seara pana dimineata. La cele 10 migdale adauga un pumn de petale de trandafiri si putin camfor. Aplica mixtura pe ten, iar dupa 30 de minute maseaza fata cu mainile ude si indeparteaza pasta cu apa.
Masca tonifianta pentru tenul normal: toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
Sfaturi utile inainte de aplicarea unei masti:
Curata bine fata cu o lotiune;
Daca ai tenul uscat, aplica un strat de crema hidratanta inainte de a folosi o masca;
Strange-ti bine parul la spate pentru a nu cadea peste fata;
Aplica masca pe toate suprafata fetei, ocolind insa ochii si buzele;
Nu misca deloc fata dupa aplicarea mastii;
Nu folosi produse de machiaj decat dupa 2-3 ore de la indepartarea mastii.
marți, 29 iunie 2010
Nuantele de rosu, vedetele sezonului toamna-iarna 2010-2011
Rosul, must-have pentru urmatorul sezon rece
Rosul va fi cu siguranta vedeta sezonului de toamna-iarna 2010-2011 si asta deoarece apare in majoritatea colectiilor. De mult nu am mai vazut o astfel de avalansa de culoare! Pentru a te convinge, arunca o privire mai jos:
Anna Sui
Impletituri, printuri de inspiratie etno, nuante naturale - colectia Annei Sui propune o intoarcere la natura si la elementele traditionale. Nuantele de maro, verde inchis si grena sunt cele pe care isi axeaza intreaga linie, iar alegerea nu poate fi decat una buna. Piesele din aceasta colectie sunt concepute parca in ciuda tuturor asteptarilor fashionistelor, dar transmit caldura si comoditate. Pe alocuri se simt si influentele anilor '70 si '90 cu jachete bufante si pulovere impletite cu gulere voluminoase ... Sa fie aceasta colectie o reactie clara la criza financiara mondiala?
Carolina Herrera
La fel ca de obicei, Carolina Herrera aduce in fata publicului piese extrem de feminine si foarte elegante. Rosul intens pare a fi in acest context o alegere perfecta. Si in aceasta colectie influentele anilor '60-'70 sunt mai mult decat evidente, majoritatea pieselor amintind oarecum de cele pe care Jackie Kennedy obisnuia sale poarte.
Lacoste
Lacoste mizeaza pe culoare pentru urmatorul sezon rece, aducand in atentia publicului doua directii - una extrem de fresh si tinereasca, prin combinatii de rosu, galben si verde intens si cea de-a doua, la fel de indrazneata din punct de vedere al designului, dar mult mai feminina, in nuante de alb, bej si diferite tonuri de gri.
Marc by Marc Jacobs
Rosul nu lipseste nici din colectia lui Marc Jacobs pentru urmatorul sezon rece, dar combinatiile pe care designerul a reusit sa le realizeze din punct de vedere cromatic sunt parca mai reusite decat in orice alta colectie. Pe langa rosu, verdele army anunta la randul sau un comeback pentru finalul lui 2010.
Nanette Lepore
Nanette Lepore este un designer relativ nou - prima sa colectie a fost lansata pe la sfarsitul anilor ‘90, insa a avut un succes atat de mare incat acum hainele semnate Nanette se vand in toata lumea, iar Eva Longoria a declarat in multe interviuri ca este unul din brandurile ei preferate. Pentru sezonul de toamna-iarna 2010-2011, Nanette Lepore propune piese feminine, cu linii ce urmaresc atent conturul corpului, dar si imprimeuri florale. Nuantele de rosu folosite sunt insa cele inchise - de la rosul burgundy si pana la grena, in combinatii foarte reusite cu negru.
Rodarte
Foarte multe combinatii in colectia Rodarte si foarte multe culori. Cu toate ca intreaga linie se axeaza in jurul diferitelor nuante de bej, accentele de culoare aduc in prim plan cam aceleasi nuante naturale de maro, verde inchis si, asa cum era de asteptat, rosu.
duminică, 27 iunie 2010
Tendinte machiaj 2010: Color Me Beautiful
RHAPSODY IN BLUE
Albastul, o culoare ignorata multa vreme, s-a reintors pe catwalk odata cu moda anilor ‘80. Se poarta albastru in cantitati considerabile, de la tonurile deschise de bleu pana la cele mai provocatoare nuante de turcuaz si albastru electric. Fardurile de obraz maronii in tonuri de bronz si rujurile aurii, maro sau bej nud, fac o combinatie placuta cu fardurile albastre.
Cum se poarta:
Fardul albastru si-a cucerit deja statutul de culoare clasica. Poti sa te bazezi pe tonurile deschise de bleu, pentru machiajul office in timp ce turcuazul si albastrul electric sunt o alegerea perfecta pentru un machiaj sofisticat de seara.
Tonurile de albastru avantajeaza in mod deosebit ochii negrii si caprui. Pentru ochii albastrii sau verzi este necesara neutralizarea culorii irisului cu un dermatograf negru, necesar pentru crearea unui contrast.
Cu ce sa-ti updatezi trusa de farduri:
VIOLET AFFAIRE
Violetul este noul negru cand vine vorba de machiajul pleoapelor. Machiajul smokey eyes, in tonuri misterioase de violet, a cucerit catwalkurile internationale. Iti mai aduci aminte de neobisnuitele rujuri mov, o alta reminiscenta a anilor’80? Acum sunt din nou in voga. Daca rujul mov ti se pare prea curajos incearca varianta mai soft, un gloss.
Cum se poarta:
Violetul si in general orice provine din spectrul de mov este alegerea ideala pentru ochii verzi. Contrastul de complementaritate va scoate si mai mult in evidenta verdele irisului. O culoare destul de nonconformista, violetul este destul de puternic pentru lumina zilei fiind mai degraba rezervat machiajul de seara.
Cu ce sa-ti updatezi trusa de farduri
RED DIVA
Suprematia rujului rosu dureza de cateva sezoane bune. Noutatea lui 2010 sunt fardurile de pleoape in tonuri energizante de roz. Se poarta de la tonurile pastelate de roz somon sau roz prafuit pana la cele mai aprinse tonuri de siclam.
Cum se poarta:
Gama cromatica formata din tonuri de roz este potrivita atat pentru ochii verzi cat si pentru cei caprui. Tonurile pastelate de roz pot straluci in lumina zilei in timp ce nuantele nebunatice de fucsia si rujul rosu sunt rezervate machiajului de ocazie.
Cu ce sa-ti updatezi trusa de farduri:
GOLDEN GODDESS
2010 este era auriului. Tonurile stralucitoare de auriu si bronz te transforma intr-o zeita. Variatiuni pe aceeasi tema sunt fardurile oranj. Completeaza acest look stelar cu un gloss auriu.
Cum se poarta:
Culoarea glamourului, auriul este perfect pentru a celebra sfarsitul unei zile reusite. Este culoare care poate fi purtata la un coctail sau alt eveniment special. Fardurile aurii si chiar oranj scot in evidenta, in special, ochii albastrii.
Cu ce sa-ti updatezi trusa de farduri: